sockerbiten.blogg.se

Mitt liv som typ 1 diabetiker genom fest, resor och vardag.

Köttbullar

Publicerad 2013-04-23 22:29:00 i Allmänt,

Jag älskar köttbullar. Har fått någon hangup på det. Till lunchen brukar jag köpa färdigrätten från café opera men det gör att jag sticker i höjden med blodsockret. Så ikväll rullades det friskt. Ikväll fick jag till dem ovanligt runda och fina. Var tvungen att testa mina mästerverk så tog insulin extra och kokade upp pasta vid 20:30 och vispade ihop en brunsås. Mycket nöjd. Annars har det varit en lite stressig dag då vi budat på lägenheter som vi kikade på under helgen. Vi leder budgivningen på ena lägenheten. Imorgon vet vi hur det går!.

Söndagen

Publicerad 2013-04-22 21:53:32 i Allmänt,

Vilket underbart väder vi fick. Sprang på lägenhetsvisningar då vi sålt vår lägenhet. Vi föll för en topprenoverad lägenhet samt ett riktigt renoveringsobjekt. Spännande och se utvecklingen. Vi blev inbjudna på middag hos min sambos föräldrar. Kl 16:00! Lite sent för fika, lite tidigt för kvällsmat så pojkvännen ringde och sa vi kommer vid kl. 17:00. Vilket passar mig (oss) mycket bättre. Det bjöds på ett glas bubbel, vin och en jättegod gryta! Till efterrätt kladdkaka med kokos på! Jag kunde inte motstå en bit så jag syndade. Mmmm :) sen gick vi hem och kollade mig; 5,3 låg jag på! Kunde jag ta en kaka till ju!. Tur och retur tog det 1 h. En härlig promenad i solskenet, våren är så välkommen!

Gårdagskvällen

Publicerad 2013-04-21 16:08:00 i Allmänt,

Var iväg på tjejmiddag igårkväll och tog med en flaska rödtjut. Det bjöds på god middag i form av kyckling med jasmineris. Till efterrätt ostbricka, supergott. Kollade blodsockret efter några ostbitar och låg som väntat för högt. Tog ytterligare 2 enheter. Det som sänkte mitt annars goda festhumör är blåmärket jag fått. Det gjorde ont hela kvällen. Antar jag har stuckit i någon ven/nerv. Kom på senare att jag glömt mitt nattinsulin. Inte bra! Vi bestämde för att gå inom mig på vägen ut för att jag skulle kunna ta min spruta. Väl hos mig började vi blanda drinkar. Det fanns ingen lightläsk så jag avstod. Det hade inte inträffat förut men jag ville inte höja mig ytterligare. Tjejerna ringde efter taxi och mitt magont gjorde att jag valde att stanna hemma. Denna gången!

Debutant

Publicerad 2013-04-21 15:16:16 i Allmänt,

Det är vad läkaren skrev i sitt läkarintyg efter två nätter inne på Sankt Göran. Nydebuterad typ-1 diabetiker! Jaha, välkommen till din nya värld. Diabetes är vad jag har fruktat mest då det ligger i släkten, men eftersom jag alltid varit en godisråtta så trodde jag aldrig att det inte skulle hända mig. Dessutom har jag alltid varit rädd för sprutor. Nu ska jag jag sticka mig själv och injicera insulin själv. Hur skulle detta gå? Mamma tog ledigt från jobbet en vecka och åkte upp till mig. Hon fick själv diagnosen för ett halvår sedan. Där satt vi i köket med sprutorna uppradade och injicerade oss som värsta narkomaner. Det upptäckes tidigt för mig, när jag kom in låg jag på 64 i Hba1c. Träffade överläkaren i veckan och då har det gått ner till 54. Hon vill dock att jag ska ligga på 52. Det kommer jag att kämpa för nu utan att göra för stort avkall på mitt leverne idag.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela